Sirup od bazge (zove)
- Recept by coolinarika.com -Bijele cvjetove bazge pretvorite u domaći sok koji će vam okusom cvijeća osvježiti dan i okrijepiti vas svojom prirodnom aromom.

Priprema
Cvjetove bazge lagano isperite (od prašine ili insekata), stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite stajati 24 sata. Tekućinu procijedite (kroz sitno sito ili gazu). Šećer prelijte s 1 l vode i zagrijavajte dok se šećer ne otopi. Dodajte limun šećer i limunsku kiselinu. Otopljeni šećer ulijte u preostali sok i promiješajte. Odmah napunite u čiste boce i dobro zatvorite.
Posluživanje: Sirup od bazge poslužite razrijeđen s hladnom vodom.
Savjet: Cvjetove je najbolje brati poslije kiše (nisu prašnati). Sirup možete držati i u hladnjaku, tako će vam u svakom trenutku biti dobro rashlađen za osvježenje u vrućim ljetnim danima.