Odresci s umakom i povrćem

Odreske u kombinaciji mesa i tikvica s umakom od crnog vina poslužite uz kuhane štapiće mrkve i mahuna.

  • 45 min
  • Jednostavno
Odresci s umakom i povrćem

Sastojci

Za umak

  • 150 ml crnog vina

Za umak

  • 150 ml aceta balsamica

Za umak

  • 3 žlice šećera

Za umak

  • 2 češnja češnjaka

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
  2. Tikvice naribajte na krupni ribež i malo posolite. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, tikvice kojima ste dobro istisnuli višak tekućine i timijan. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte odreske.
  3. U posoljenoj vodi skuhajte mrkvu narezanu na štapiće i mahune, zatim ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
  4. Za umak zagrijte crno vino i aceto balsamico, dodajte šećer, češnjak i kuhajte na laganoj vatri. Kad se umak reducira napola, maknite ga s vatre i ostavite sa strane.
  5. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i popržite na laganoj vatri do rumene boje.

Posluživanje: Poslužite ih s povrćem i prelivene umakom.

Savjet: Aceto balsamico ocat je bogatog i slatkasto kiselog okusa.Njegovim dodavanjem smanjiti ćete količinu soli u hrani jer kiseline naglašavaju osjećaj slanosti.

Gulaš

Inspirirani tradicijom