Teleći odresci s njokima u aromatičnom umaku
- Recept by coolinarika.com -Bilo kao glavno jelo ili aromatični međuobrok, teleći odresci s njokima u umaku od konjaka, vrhnja, kapara i tuna namaza uvijek će pružiti poseban okusni doživljaj.
Priprema
Odreske potucite, pospite Vegetom, paprom i malo posolite. Na zagrijanom ulju popecite odreske. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, kratko popecite, dodajte konjak i vrhnje za kuhanje. U umak umiješajte tuna namaz, nasjeckane kapare i po potrebi posolite i popaprite. U tako pripremljeni umak umiješajte kuhane njoke.
Posluživanje: Teleće odreske poslužite s njokima u umaku i salatom po želji.
Savjet: Ovako pripremljeni njoki mogu biti i samostalno malo jelo ili međuobrok.