Teleći odresci s njokima u aromatičnom umaku

Bilo kao glavno jelo ili aromatični međuobrok, teleći odresci s njokima u umaku od konjaka, vrhnja, kapara i tuna namaza uvijek će pružiti poseban okusni doživljaj.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći odresci s njokima u aromatičnom umaku

Sastojci

Za odreske

Za njoke i umak

  • 1 kg Njoka Podravka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj protisnutog češnjaka
  • 1 žlica konjaka
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g Eva tuna namaza classic
  • 2 žlice kapara

Priprema

  1. Odreske potucite, pospite Vegetom, paprom i malo posolite.
  2. Na zagrijanom ulju popecite odreske.
  3. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  4. Na zagrijano maslinovo ulje stavite protisnuti češnjak, kratko popecite, dodajte konjak i vrhnje za kuhanje.
  5. U umak umiješajte tuna namaz, nasjeckane kapare i po potrebi posolite i popaprite.
  6. U tako pripremljeni umak umiješajte kuhane njoke.

Posluživanje: Teleće odreske poslužite s njokima u umaku i salatom po želji.

Savjet: Ovako pripremljeni njoki mogu biti i samostalno malo jelo ili međuobrok.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima