Tiramisu torta
- Recept by coolinarika.com -Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, koja će vas svakim zalogajem podsjetiti na skromniju inačicu ove slastice.

Priprema
- Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite u čvrsti snijeg. Dodajte im uz miješanje šećer i vanilin šećer. Zatim umiješajte žumanjke, orahe, kakao u prahu i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte (ø 23 cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta.
- Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
- Za kremu u visoku posudu ulijte hladno mlijeko (do 15 °C), uspite sadržaj vrećice Tiramisu.
- Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta.
- Trećinu kreme odmah nanesite na biskvitnu podlogu, zatim stavite drugi biskvit, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.
Posluživanje: Tortu držite u hladnjaku oko 2 sata prije posluživanja.
Savjet: Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 319 kcal / 1.333 kJ |
---|---|
Masti | 17,10 g |
Ugljikohidrati | 37,78 g |
Vlakna | 0,87 g |
Bjelančevine | 3,78 g |
Sol | 0,19 g |
Vitamin A | 573,48 μg |
Vitamin D | 19,73 μg |
Vitamin E | 1,73 mg |
Niacin | 0,89 mg |
Kalij | 118,83 mg |
Kalcij | 33,07 mg |
Fosfor | 78,89 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |