Kozice u umaku à la bolognese

Osim što se savršeno sljubljuju s gotovo svakim oblikom tjestenine, kozice u umaku à la bolognese jednako vole i rižu.

  • 25 min
  • Jednostavno
Kozice u umaku à la bolognese

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite kozice i uz miješanje kratko popecite. Maknite s vatre i ulijte vino. Fant smjesu otopite u 500 ml vode i prelijte preko njih.
  2. Vratite na vatru, zagrijte do vrenja i pirjajte na laganoj vatri nekoliko minuta.
  3. Špagete stavite kuhati u posoljenu zavrelu vodu i kuhajte da ostanu al dente.
  4. U umak s kozicama umiješajte špagete da se sastojci povežu.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo posuto bosiljkom i sirom narezanim na listiće.

Savjet: Umak možete ostaviti samostalno te preliti po kuhanoj tjestenini, riži…

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja