Goveđi file s mandarinom

Ovo je sve samo ne običan file jer marinada od kumina, đumbira i mandarine, osim što će umaku dati drugačiju kiselkasto-slatku notu, mesu će dati posebnu sočnost. Idealno jelo za sve ljubitelje novih okusa.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Goveđi file s mandarinom

Sastojci

  • 100 ml svježe ocijeđenog soka mandarine
  • korica mandarine narezana na trakice
  • ¼ žličice kumina
  • 1 žličica svježe naribanog đumbira
  • 600 g goveđeg filea (biftek)

Za umak

Priprema

  1. File očistite od kožica i narežite na deblje odreske (oko 2 cm).
  2. Sok i koricu mandarine, kumin i đumbir pomiješajte te prelijte preko mesa i ostavite da se marinira oko sat vremena u hladnjaku.
  3. Meso izvadite iz marinade i ostavite da se ocijedi, a marinadu sačuvajte. Pomiješajte 2 žlice maslinova ulja sa soja umakom i prelijte preko mesa.
  4. Preostalo ulje zagrijte u tavi i kratko popecite odreske na jakoj vatri.
  5. Pečeno meso izvadite, pa u tavu ulijte marinadu, vodu, Vegetu i umiješajte razmućeni Gussnel.
  6. Umak kratko prokuhajte i prelijte preko pečenog mesa, a ako želite meso možete još kratko prokuhati u umaku.

Posluživanje: Poslužite s kuhanom tjesteninom, rižom ili drugim prilogom po želji.

Savjet: Ova marinada dat će sočnost i svježinu goveđem fileu.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...