Džem od bobica bazge

Plodovi bazge, tamne bobice koje bojom podsjećaju na borovnice, tradicionalno se koriste za pripremu ukusnog i zdravog džema. Uz pomoć Dolcela Želina mnogo ga je lakše napraviti, pa ne oklijevajte nego brzo po bobice i u kuhinju ;).

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Džem od bobica bazge

Sastojci

Priprema

  1. Bobice operite i očistite od peteljki.
  2. Stavite ih u posudu za kuhanje, dodajte šećer i uz miješanje kuhajte oko 20 minuta.
  3. Želin izmiješajte s 2 žlice šećera i umiješajte u voće.
  4. Dodajte limunsku kiselinu i kuhajte nekoliko minuta.
  5. Vrućim džemom punite čiste i zagrijane manje staklenke koje odmah zatvorite.

Posluživanje: Džem poslužite samostalno na kruhu ili u kombinaciji s maslacem.

Savjet: Džem je gorkog okusa i specifičnog mirisa, pa ga osim samostalno, možete koristiti u raznim slanim i slatkim jelima npr. umiješati u nadjev za palačinke ili kolače.

Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete