Džem od bobica bazge
- Recept by coolinarika.com -Plodovi bazge, tamne bobice koje bojom podsjećaju na borovnice, tradicionalno se koriste za pripremu ukusnog i zdravog džema. Uz pomoć Dolcela Želina mnogo ga je lakše napraviti, pa ne oklijevajte nego brzo po bobice i u kuhinju ;).

Priprema
Bobice operite i očistite od peteljki. Stavite ih u posudu za kuhanje, dodajte šećer i uz miješanje kuhajte oko 20 minuta. Želin izmiješajte s 2 žlice šećera i umiješajte u voće. Dodajte limunsku kiselinu i kuhajte nekoliko minuta. Vrućim džemom punite čiste i zagrijane manje staklenke koje odmah zatvorite.
Posluživanje: Džem poslužite samostalno na kruhu ili u kombinaciji s maslacem.
Savjet: Džem je gorkog okusa i specifičnog mirisa, pa ga osim samostalno, možete koristiti u raznim slanim i slatkim jelima npr. umiješati u nadjev za palačinke ili kolače.