Kocke od kokosa

Kocke s okusom egzotičnih pejzaža – kokos, rum i vanilija. Ako ste ljubitelji čupavaca, kokos rolade ili rafaelo kuglica, onda se pripremite na još jedan kokosastičan doživljaj.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Kocke od kokosa

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Za posipavanje

  • 1 žlica kokosova brašna

Priprema

  1. Žumanjke i šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  2. Lagano umiješajte Gussnel pomiješan s praškom za pecivo, a na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
  3. Smjesu izlijte u lim za pečenje (33×18 cm) koji ste prije toga namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
  4. Vodu i rum-šećer zagrijte dok se šećer ne otopi. Ohlađeni biskvit nakapajte otopinom vode i rum-šećera, pa pustite neka se ohladi.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1-2 minute. Puding ostavite neka se ohladi uz povremeno miješanje.
  6. Maslac i šećer u prahu miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu kremu. Umiješajte ohlađeni puding i kokosovo brašno.
  7. Pripremljenu kremu nanesite na ohlađeni biskvit, pospite kokosovim brašnom i dobro ohladite.

Posluživanje: Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet: Maslac koji se miješa sa šećerom u prahu, a zatim dodaje ohlađenom pudingu, mora biti sobne temperature i malo omekšan.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh