Blaženkove rafaelo kocke

Rafaelo kocke omiljen je kolač našeg rukometnog reprezentativca Blaženka Lackovića koje po receptu njegove mame možete kušati i sami. Osobito ako ste ljubitelj slastica i obožavatelj kokosa.

  • 80 min
Blaženkove rafaelo kocke

Sastojci

Za biskvit

Za prvu kremu

Za drugu kremu

  • 5 žumanjaka
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca

Za posipavanje

  • 50 g kokosova brašna

Priprema

  1. Bjelanjke miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Miješajući dodajte šećer i limunov sok.
  2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite brašnom. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
  3. Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šećer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.
  4. Drugu kremu pripremite tako da električnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu i maslacem.
  5. Ohlađenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.

Posluživanje: Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet: Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šećer, brašno i oko 100 ml mlijeka zakuhate u preostalom vrućem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađenu kremu umiješajte pjenasto izrađeni maslac i šećer u prahu.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom