Umak od hrena s kuhanom junetinom

Nježan i blag okus kuhane junetine upotpunite umakom od svježeg hrena. Za umak upotrijebite i ranije pripremljen juneći temeljac. Uz kuhanu junetinu i umak, obavezno poslužite pire krumpir.

  • 40 min
  • Jednostavno
Umak od hrena s kuhanom junetinom

Sastojci

  • 800 g kuhane junetine

Za umak od hrena

Priprema

  1. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno i naribani hren. Dodajte papar i temeljac te zakipite uz stalno miješanje.
  2. Kuhajte ga 30 minute, a zatim umiješajte vrhnje.
  3. Po potrebi umak posolite.

Posluživanje: Poslužite uz kuhanu junetinu i pire krumpir.

Savjet: Umjesto svježeg hrena možete staviti 2 žlice hrena Podravka. Umak možete pripremiti i bez maslaca i brašna, ali u tom slučaju temeljac zakipite sa škrobnim brašnom i kuhajte nekoliko minuta.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja