Sirup od grožđa

Berba grožđa vrijeme je istinskog veselja i obiteljskog povezivanja. Romantični sanjaju i o gaženju grožđa u bačvama, ali to je već druga priča. Osim za jelo i vino, od grožđa pripremamo i izvrstan sirup.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Sirup od grožđa

Sastojci

Priprema

  1. Grožđe operite, odvojite bobice od peteljki pa ih kratko izmiješajte u električnoj miješalici.
  2. Dodajte vodu i propasirajte.
  3. Dobivenom soku dodajte šećer, limunsku kiselinu i zagrijavajte do vrenja. Vreli sok ulijte u sterilizirane boce i zatvorite čepom.

Posluživanje: Poslužite razrijeđeno vodom.

Savjet: Bobice oprezno i kratko izmiješajte da se ne bi kožica grožđa previše usitnila, a na taj način pasiranje će biti i puno jednostavnije.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat