Burritos s govedinom
- Recept by coolinarika.com -Burrito je tradicionalno jelo Ciudad Juareza, grada sa sjevera Mexica, gdje se jede za doručak, ručak i večeru. Uobičajeno se sastoji od piletine, svinjetine ili, kao u našem slučaju, govedine omotane u pšeničnu tortilju.
Priprema
Na zagrijanom ulju kratko popecite meso, dodajte papriku narezanu na kockice, protisnuti češnjak i sve zajedno još malo popecite. Podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok meso ne omekša. Umiješajte kukuruz šećerac, ljutu salsu i posolite. Na kraju umiješajte sireve. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva, a zatim tortilje zamotajte. Svaku tortilju pričvrstite čačkalicom. Nadjevene tortilje pržite u tavi do lijepe zlatnožute boje. Čačkalice izvadite i svaku tortilju prerežite.
Posluživanje: Burritos s govedinom poslužite tople s umacima ili zelenom salatom.
Savjet: Govedinu možete zamijeniti i drugim vrstama mesa.