Burritos s govedinom

Burrito je tradicionalno jelo Ciudad Juareza, grada sa sjevera Mexica, gdje se jede za doručak, ručak i večeru. Uobičajeno se sastoji od piletine, svinjetine ili, kao u našem slučaju, govedine omotane u pšeničnu tortilju.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Burritos s govedinom

Sastojci

  • 8 tortilja
  • ulje za prženje

Za nadjev

  • 2 žlice ulja
  • 400 g mljevene govedine
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 g Kukuruza šećerca Podravka
  • 4 žlice Salse ljute Podravka
  • sol
  • 50 g naribanog edamera
  • 30 g sira ribanca

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju kratko popecite meso, dodajte papriku narezanu na kockice, protisnuti češnjak i sve zajedno još malo popecite.
  2. Podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok meso ne omekša.
  3. Umiješajte kukuruz šećerac, ljutu salsu i posolite. Na kraju umiješajte sireve.
  4. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva, a zatim tortilje zamotajte. Svaku tortilju pričvrstite čačkalicom.
  5. Nadjevene tortilje pržite u tavi do lijepe zlatnožute boje.
  6. Čačkalice izvadite i svaku tortilju prerežite.

Posluživanje: Burritos s govedinom poslužite tople s umacima ili zelenom salatom.

Savjet: Govedinu možete zamijeniti i drugim vrstama mesa.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži