Podravka

Salsa ljuta

Salsa ljuta

Burritos s govedinom

Burrito je tradicionalno jelo Ciudad Juareza, grada sa sjevera Mexica, gdje se jede za doručak, ručak i večeru. Uobičajeno se sastoji od piletine, svinjetine ili, kao u našem slučaju, govedine omotane u pšeničnu tortilju.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Burritos s govedinom

Sastojci

  • 8 tortilja
  • ulje za prženje

Za nadjev

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju kratko popecite meso, dodajte papriku narezanu na kockice, protisnuti češnjak i sve zajedno još malo popecite.
  2. Podlijte vodom i pirjajte na laganoj vatri u poklopljenoj posudi dok meso ne omekša.
  3. Umiješajte kukuruz šećerac, ljutu salsu i posolite. Na kraju umiješajte sireve.
  4. Na svaku tortilju stavite dio nadjeva, a zatim tortilje zamotajte. Svaku tortilju pričvrstite čačkalicom.
  5. Nadjevene tortilje pržite u tavi do lijepe zlatnožute boje.
  6. Čačkalice izvadite i svaku tortilju prerežite.

Posluživanje: Burritos s govedinom poslužite tople s umacima ili zelenom salatom.

Savjet: Govedinu možete zamijeniti i drugim vrstama mesa.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 381 kcal / 1.593 kJ
Masti 25,01 g
Ugljikohidrati 6,99 g
Vlakna 1,25 g
Bjelančevine 31,39 g
Sol 1,57 g
Vitamin A 1.699,39 μg
Vitamin D 18,60 μg
Vitamin C 52,61 mg
Niacin 11,24 mg
Kalij 444,97 mg
Kalcij 216,67 mg
Fosfor 308,95 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh