Teleći šnicli

Klasična priprema telećih odrezaka – za sve koji u kuhinji ne vole puno filozofiranja. Varirajte s raznim prilozima: miješanim povrćem, pire-krumpirom, rizi-bizijem…

  • 20 min
  • Jednostavno
Teleći šnicli

Priprema

  1. Teleće šnicle istucite batom za meso. S jedne strane ih pobrašnite.
  2. Na zagrijano ulje stavite peći odreske, tako da na ulje najprije stavite pobrašnjenu stranu.
  3. Kad su odresci popećeni posolite ih i popaprite te podlijte s malo vode. Kratko pirjajte da voda ispari.
  4. Odreske posložite na pladanj i prelijte umakom od pečenja.

Posluživanje: Tople odreske poslužite s kuhanim povrćem i kriškama limuna.

Savjet: Meso prilikom pirjanja po potrebi podlijte s malo vode.

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont