Dolcela parfe torta
- Recept by coolinarika.com -Čokoladna parfe krema aromatizirana likerom od naranči savršeno će se stopiti s biskvitnom podlogom od čokolade i oraha.
Priprema
Za biskvit Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte. Dodajte otopljenu čokoladu, mlijeko, limun šećer, orahe pomiješane s brašnom te bjelanjke istučene u snijeg s ostatkom šećera. Lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C. Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.
Za kremu
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko, dodajte sadržaj vrećice Parfe kreme čokolada Dolcela i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). U kremu lagano umiješajte liker od naranče, izlijte je preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati. Skinite obod kalupa za torte. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ohladite.
Posluživanje: Tortu narežite na ploške i poslužite uz tučeni Dolcela šlag 5+.
Savjet: Za lakše rezanje torte nož prethodno namočite u toplu vodu.