Cheesecake s tropskim okusom

Cvjetni cheseecake savršena je slastica za veselo ljetno razdoblje, a kokos namaz smjestit će poznatu slasticu na višu razinu u svijetu omiljenih deserata.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Cheesecake s tropskim okusom

Sastojci

  • 160 g mljevenih keksa
  • 70 g grubo mljevenih badema
  • 2 žlice kokosova brašna
  • 60 g svježih datulja (ili ušećerenih)
  • 3 žlice javorova sirupa

Za kremu:

Za ukras:

  • latice malih ružica
  • 1 bjelanjak
  • šećera u prahu

Priprema

  1. Keksima dodajte bademe, kokosovo brašno, narezane datulje, javorov sirup i otopljeni maslac.
  2. Zamijesite tijesto dodajući malo vode po potrebi. Tijesto utisnite u kalup za torte (ø24 cm) da prekrijete dno i 3 cm ruba. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi.
  3. Želatinu prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
  4. U hladno kokosovo mlijeko dodajte šećer, Bourbon vanilija šećer, kokosovo brašno i promiješajte električnom miješalicom. Dodajte sir, lagano istučeno slatko vrhnje i dobro izmiješajte uz postepeno dodavanje otopljene želatine.
  5. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu i poravnajte. Stavite u hladnjak i držite najmanje 2 sata.
  6. Bjelanjak lagano istucite. Latice cvijeća premažite bjelanjkom pomoću kista i stavite na rešetku.
  7. Ostavite da se suše oko 30 minuta, a zatim pospite šećerom u prahu i ostavite da se dalje suše.

Posluživanje: Dobro rashlađeni cheesecake maknite iz kalupa, pospite ušećerenim laticama cvijeća i ako želite pospite ukrasnim ružičastim šećerom

Savjet: Kolač dobro ohlađen pospite šećerom neposredno prije posluživanja da se šećer ne topi.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima