Cheesecake s tropskim okusom
- Recept by coolinarika.com -Cvjetni cheseecake savršena je slastica za veselo ljetno razdoblje, a kokos namaz smjestit će poznatu slasticu na višu razinu u svijetu omiljenih deserata.

Priprema
Keksima dodajte bademe, kokosovo brašno, narezane datulje, javorov sirup i otopljeni maslac. Zamijesite tijesto dodajući malo vode po potrebi. Tijesto utisnite u kalup za torte (ø24 cm) da prekrijete dno i 3 cm ruba. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Želatinu prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri. U hladno kokosovo mlijeko dodajte šećer, Bourbon vanilija šećer, kokosovo brašno i promiješajte električnom miješalicom. Dodajte sir, lagano istučeno slatko vrhnje i dobro izmiješajte uz postepeno dodavanje otopljene želatine. Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu i poravnajte. Stavite u hladnjak i držite najmanje 2 sata. Bjelanjak lagano istucite. Latice cvijeća premažite bjelanjkom pomoću kista i stavite na rešetku. Ostavite da se suše oko 30 minuta, a zatim pospite šećerom u prahu i ostavite da se dalje suše.
Posluživanje: Dobro rashlađeni cheesecake maknite iz kalupa, pospite ušećerenim laticama cvijeća i ako želite pospite ukrasnim ružičastim šećerom
Savjet: Kolač dobro ohlađen pospite šećerom neposredno prije posluživanja da se šećer ne topi.