BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina

Čokoladna kikiriki torta

Slasna čokoladna torta s naglašenim okusom kikirikija razveselit će sve koji žele uživati u kremastim desertima, a pritom izostaviti brašnaste proizvode, jer dolazi u gluten free verziji.

  • 60 min
  • Jednostavno
Čokoladna kikiriki torta

Sastojci

Za 1. kremu:

  • 1 Dolcela Premium puding kikiriki
  • 60 g šećera (4 žlice)
  • 450 ml mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 200 g mascarpone sira (ili drugog kremastog sira)

Za 2. kremu:

Za čokoladni preljev (ganache):

  • 150 g čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Za ukrašavanje:

  • sjeckani kikiriki

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2 - 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte komadiće čokolade iz pakiranja.
  3. Kalup za tortu Ø24 cm premažite maslacem i stavite na dno papir za pečenje. Smjesu nanesite ravnomjerno u pripremljeni kalup. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
  4. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu. Kad se ohladio, izvadite ga iz kalupa, skinite papir i vratite u kalup.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom.
  6. Od hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka zakuhajte, maknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru, pa miješajući kuhajte 1 – 2 minute.
  7. Vrući puding uspite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenom pudingu dodajte maslac sobne temperature i dobro izmiješajte da dobijete kremu.
  8. Zatim umiješajte krem sir i dobivenu kremu nanesite u kalup preko podloge od Muffinsa. Poravnajte i stavite u hladnjak dok pripremate drugu kremu.
  9. Šlag 5+ istucite do željene čvrstoće, dodajte krem sir, pa izmiješajte da dobijete glatku kremu. Nanesite ju preko prve kreme i poravnajte.
  10. Slasticu držite u hladnjaku nekoliko sati prije nego skinete kalup.
  11. Za ganache, čokoladu nasjeckajte i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Nakon što odstoji 3 minute promiješajte da se čokolada otopi. Miješajte i kad se malo ohladi, dobije željenu gustoću prelijte preko torte.

Posluživanje: Tortu ukrasite sjeckanim kikirikijem.

Savjet: Čokolada i kikiriki savršeno se sljubljuju o ovoj kremastoj, ukusnoj torti koje je u potpunosti bez glutena. Ukoliko ste ljubitelj kikiriki maslaca, dio ulja za pripremu muffins-a zamijenite kikiriki maslacem.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh