Kobasice s pomfritom od batata i keljom na lešo

Zašto ne biste umjesto uobičajenih krumpirića poslužili pomfirt od batata, koji odlično pristaje uz pečene kobasice i kelj na lešo.

  • 20 min
  • Jednostavno
Kobasice s pomfritom od batata i keljom na lešo

Sastojci

  • Vegeta Maestro crni papar
  • sol
  • 1/2 glavice kelja
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 veliki ili 2 manja batata
  • 250 ml ulja za prženje
  • 1 Grill kobasice Podravka

Priprema

  1. Listove kelja operite i očistite od tvrdih dijelova pa narežite na široke rezance.
  2. Kuhajte ih u puno posoljene vode oko 10 minuta, tj. dok ne omekšaju.
  3. Kelj iscijedite pa u istoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i sjeckani češnjak. Dodajte ocijeđeni kelj, svježe mljeveni papar i pirjajte 2-3 minute.
  4. Batat ogulite i narežite na štapiće. Osušite ga papirnatim ubrusom.
  5. U širokoj tavi zagrijte ulje za prženje pa dodajte batat. Pržite na srednje jakoj vatri 7-8 minuta, tj. dok batat ne postane hrskav izvana, a mekan iznutra. Prilikom prženja, pomfrit od batata, po potrebi povremeno okrećite.
  6. Izvadite ga šupljikavom žlicom i odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće.
  7. Prije posluživanja ga lagano posolite.
  8. Za to vrijeme zagrijte grill tavu premazanu sa žlicom ulja pa prepecite kobasice 7-8 minuta sa svih strana.

Posluživanje: Kobasice poslužite s pomfritom od batata i keljom na lešo.

Savjet: Ako volite pikantni batat, lagano ga pospite s Vegetom Maestro chili i sol.

Paštete

Kruha i igara!