Kobasice s pomfritom od batata i keljom na lešo
- Recept by coolinarika.com -Zašto ne biste umjesto uobičajenih krumpirića poslužili pomfirt od batata, koji odlično pristaje uz pečene kobasice i kelj na lešo.

Priprema
Listove kelja operite i očistite od tvrdih dijelova pa narežite na široke rezance. Kuhajte ih u puno posoljene vode oko 10 minuta, tj. dok ne omekšaju. Kelj iscijedite pa u istoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i sjeckani češnjak. Dodajte ocijeđeni kelj, svježe mljeveni papar i pirjajte 2-3 minute. Batat ogulite i narežite na štapiće. Osušite ga papirnatim ubrusom. U širokoj tavi zagrijte ulje za prženje pa dodajte batat. Pržite na srednje jakoj vatri 7-8 minuta, tj. dok batat ne postane hrskav izvana, a mekan iznutra. Prilikom prženja, pomfrit od batata, po potrebi povremeno okrećite. Izvadite ga šupljikavom žlicom i odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. Prije posluživanja ga lagano posolite. Za to vrijeme zagrijte grill tavu premazanu sa žlicom ulja pa prepecite kobasice 7-8 minuta sa svih strana.
Posluživanje: Kobasice poslužite s pomfritom od batata i keljom na lešo.
Savjet: Ako volite pikantni batat, lagano ga pospite s Vegetom Maestro chili i sol.