Šunka u kruhu
- Recept by coolinarika.com -Šunka u kruhu obično se peče za Uskrs, Novu godinu i razne velike proslave. Zaželite li se njezina mirisa i okusa, tijestom možete obložiti i manji komad šunke.

Priprema
U brašno umiješajte malo soli i kvasac pa s mlakom vodom umijesite tijesto. Ostavite neka se tijesto diže oko 20 minuta, a zatim ga razvaljajte. Na sredinu stavite prethodno opranu i obrisanu šunku pa je obložite tijestom. Omotanu šunku položite na namašćeni lim i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite na 200°C oko 90 minuta. Kada se pečena šunka u tijestu ohladi, prerežite tijesto po polovici visine sve naokolo te podignite gornji dio kao poklopac i tako servirajte.
Posluživanje: Šunku poslužite narezanu na ploške uz kruh u kojem se pekla, naribani hren, kuhana jaja i mladi luk.
Savjet: Kada tijesto dobije boju, prekrijte ga alufolijom.