Hrvatske palačinke
- Recept by coolinarika.com -Najveća je tajna palačinki u onome što se najviše osjeća, u nadjevu. Hrvati ih vrlo rado jedu s nadjevom od pekmeza,ali kada mogu birati,onda su to zapečene palačinke sa sirom.

Priprema
U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke. Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte. Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici. Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Posluživanje: Hrvatske palačinke poslužite vruće.
Savjet: Kako bi dobili još aromatičniji nadjev, dodajte grožđice i naribanu narančinu koricu.