Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Hrvatske palačinke

Najveća je tajna palačinki u onome što se najviše osjeća, u nadjevu. Hrvati ih vrlo rado jedu s nadjevom od pekmeza,ali kada mogu birati,onda su to zapečene palačinke sa sirom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Hrvatske palačinke

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

  • 3 jaja
  • 120 g šećera
  • limunova korica
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 300 ml kiselog vrhnja

Priprema

  1. U dubokoj posudi izmiješajte jaja i malo soli, pa postupno dodajte brašno i mlijeko te mineralnu vodu. Ispecite palačinke.
  2. Pečene palačinke nadijevajte samo na jednom kraju, bez premazivanja, pa ih savijte.
  3. Zatim ih složite u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite u pećnici.
  4. Priprema nadjeva: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte limunovu koricu, propasirani sir i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Posluživanje: Hrvatske palačinke poslužite vruće.

Savjet: Kako bi dobili još aromatičniji nadjev, dodajte grožđice i naribanu narančinu koricu.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja