Podravka

Krem juha od šampinjona

Krem-juha s račićima

Ako ste dovoljno dosjetljivi i nećete pocrvenjeti, i za najsvečanije večere možete ovu juhu poslužiti kao svoje remek – djelo. Tako je ukusna!

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Krem-juha s račićima

Sastojci

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite repove račića, dolijte 1 l mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Krem juhe od šampinjona i lagano promiješajte.
  2. Kad zakipi, kuhajte juhu još desetak minuta, a zatim pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje: Krem juhu s račićima poslužite s popečenim kruhom na maslinovu ulju (crosttini).

Savjet: Račiće možete dodati i direktno u juhu bez prethodnog pirjanja.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 111 kcal / 464 kJ
Masti 9,17 g
Ugljikohidrati 2,39 g
Vlakna 0,17 g
Bjelančevine 4,76 g
Sol 0,60 g
Vitamin A 103,42 μg
Vitamin E 2,12 mg
Vitamin C 1,88 mg
Niacin 0,67 mg
Kalij 82,85 mg
Kalcij 25,39 mg
Fosfor 59,10 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Žitarice

Vrijedne vaše pažnje