Pečena svinjska rebra

Specifičan okus ovom rustikalnom jelu daje stari europski začin borovica (Juniperus communis). Gorkastog je okusa i zato će podići pikantnu notu pečenim svinjskim rebrima s kiselim kupusom. Poslužite s palentom ili pire-krumpirom.

  • 75 min
  • Srednje zahtjevno
Pečena svinjska rebra

Sastojci

Priprema

  1. Svinjska rebra natrljajte Vegetom Natur za svinjetinu i stavite na pleh.
  2. Prelijte uljem, dodajte list lovora, borovice i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 35 minuta.
  3. Napola pečena rebra izvadite, a na istu masnoću stavite narezani kupus.
  4. Po kupusu posložite rebra, podlijte s oko 100 ml vode i nastavite peći još 30 minuta. Po potrebi podlijte s još malo vode.

Posluživanje: Pečena rebra s kupusom poslužite s kuhanom palentom.

Savjet: Kupus prije pripreme isperite pod mlazom hladne vode i dobro ocijedite.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje