Marinirani losos

Odrescima od lososa podarite svježinu i aromatično-ljutkasti okus marinadom s đumbirom. Ovako moćan spoj češnjaka, limete, ljute papričice, đumbira i omega-3 masnih kiselina djeluje kao energičan poticaj imunitetu, pa u njemu uživajte osobito zimi!

  • 35 min
  • Jednostavno
Marinirani losos

Sastojci

  • 2 žličice naribanog svježeg đumbira
  • 2 žličice Vegete
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice sezamova ulja
  • sok od pola limete
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 ljuta papričica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 800 g lososa

Priprema

  1. Odreske lososa natrljajte naribanim đumbirom, Vegetom i protisnutim češnjakom.
  2. Prelijte sezamovim uljem, sokom limete, soja umakom, a na kraju pospite smeđim šećerom i narezanom ljutom papričicom.
  3. Losos marinirajte oko sat vremena, a zatim ga pecite na zagrijanom maslinovom ulju sa svake strane oko 5 minuta.

Posluživanje: Ovako pripremljen losos poslužite uz kuhanu brokulu i mrkvu narezanu na štapiće.

Savjet: Kod pripreme ovog jela upotrijebite svijetlo sezamovo ulje.

Paštete

Kruha i igara!