Eingemachtes
- Recept by coolinarika.com -Za one koji su čuli, ali ne znaju što je to: eingemachtes, ajngemahtec ili, književno, ujušak, je juha od pilećih iznutrica i korjenastog povrća u koju se ukuhavaju žličnjaci (knedle, noklice). Predlažemo da isprobate…

Priprema
Pileće iznutrice narežite na manje komadiće i zalijte vodom. Dodajte korjenasto povrće narezano na kolutiće i Vegetu. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Na maslacu kratko popecite brašno i umiješajte ga u juhu. Pileća jetrica sitno nasjeckajte, a zatim pomiješajte s brašnom, jajem, paprom, solju i peršinom. Od pripremljene smjese, u drugoj posudi ukuhajte žličnjake. Kuhajte ih 10-ak minuta i ocijedite.
Posluživanje: Žličnjake umiješajte u juhu, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.
Savjet: Juhu kuhajte polupokrivenu, a tijekom kuhanja nemojte dolijevati vodu.