Eingemachtes

Za one koji su čuli, ali ne znaju što je to: eingemachtes, ajngemahtec ili, književno, ujušak, je juha od pilećih iznutrica i korjenastog povrća u koju se ukuhavaju žličnjaci (knedle, noklice). Predlažemo da isprobate…

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Eingemachtes

Sastojci

Za žličnjake

Priprema

  1. Pileće iznutrice narežite na manje komadiće i zalijte vodom.
  2. Dodajte korjenasto povrće narezano na kolutiće i Vegetu.
  3. Juhu kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
  4. Na maslacu kratko popecite brašno i umiješajte ga u juhu.
  5. Pileća jetrica sitno nasjeckajte, a zatim pomiješajte s brašnom, jajem, paprom, solju i peršinom.
  6. Od pripremljene smjese, u drugoj posudi ukuhajte žličnjake. Kuhajte ih 10-ak minuta i ocijedite.

Posluživanje: Žličnjake umiješajte u juhu, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: Juhu kuhajte polupokrivenu, a tijekom kuhanja nemojte dolijevati vodu.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh