Nabujak od kelja
- Recept by coolinarika.com -Jednostavan za pripremu, ukusan i poseban nabujak – eto dobre ideje za hranjivi ručak! Tajna lijepo dignutog soufflea je u pažljivom dodavanju čvrstog snijega u osnovnu smjesu.

Priprema
Glavicu kelja prerežite napola, odstranite joj korijen i narežite je na četvrtine. Kelj kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 10 minuta. Ocijedite ga, ohladite i narežite na tanje rezance. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso, malo posolite i pirjate 10-ak minuta. Kelj pomiješajte s ohlađenim pirjanim mesom, dodajte Vegetu, krušne mrvice, papar, protisnuti češnjak, kiselo vrhnje i žumanjke. Sve dobro izmiješajte pa umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Posluživanje: Nabujak od kelja poslužite odmah.
Savjet: Čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano kuhačom umiješajte u smjesu.