Nabujak od kelja

Jednostavan za pripremu, ukusan i poseban nabujak – eto dobre ideje za hranjivi ručak! Tajna lijepo dignutog soufflea je u pažljivom dodavanju čvrstog snijega u osnovnu smjesu.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Nabujak od kelja

Sastojci

  • sol
  • 1 glavica kelja (800 g)
  • 3 jaja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 3 češnja češnjaka
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 1 žlica Vegete
  • 250 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina i junetina)
  • 100 g luka
  • 3 žlice ulja
  • 2-3 žlice krušnih mrvica

Priprema

  1. Glavicu kelja prerežite napola, odstranite joj korijen i narežite je na četvrtine.
  2. Kelj kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 10 minuta. Ocijedite ga, ohladite i narežite na tanje rezance.
  3. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso, malo posolite i pirjate 10-ak minuta.
  4. Kelj pomiješajte s ohlađenim pirjanim mesom, dodajte Vegetu, krušne mrvice, papar, protisnuti češnjak, kiselo vrhnje i žumanjke. Sve dobro izmiješajte pa umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Smjesu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje: Nabujak od kelja poslužite odmah.

Savjet: Čvrsti snijeg od bjelanjaka lagano kuhačom umiješajte u smjesu.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus