Desert od lješnjaka

Ako se kolači s biskvitom ne uklapaju u vaš svečani meni, lagani desert s pudingom je ono što tražite. Smjela kombinacija lješnjaka, naranče i prošeka provlači se kroz oba sastavna dijela: puding i umak, koji možete poslužiti topao ili hladan.

  • 30 min
  • Jednostavno
Desert od lješnjaka

Sastojci

Za puding

  • 2 Pudinga nougat Dolcela
  • 1 l mlijeka
  • 60 g šećera
  • 80 g mljevenih lješnjaka
  • 50 ml prošeka
  • 1 žličica naribane narančine korice

Za umak

  • 70 g šećera
  • 150 ml prošeka
  • 2 žlice narančina soka

Priprema

  1. Od 1 l hladnog mlijeka oduzmite 100 ml mlijeka i dobro promiješajte sa smjesom praška za puding i šećerom.
  2. Preostalo mlijeko zakipite, u njega umiješajte razmućeni puding, narančinu koricu i kuhajte na laganoj vatri 2-3 minute. Pred kraj umiješajte mljevene lješnjake i prošek.
  3. Topao puding izlijte u kalupe, koje ste prethodno navlažili.
  4. Šećer otopite na laganoj vatri do zlatnožute boje, dodajte prošek i kuhajte 5 minuta dok se šećer ne otopi. Dodajte narančin sok i ohladite.

Posluživanje: Ohlađeni puding istresite na desertne tanjuriće, prelijte umakom od prošeka i poslužite.

Savjet: Umak možete poslužiti i topao.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom