Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće

Samoborski kotleti

Osim kao zahvalna destinacija u svim godišnjim dobima, Samobor je inspirirao kuhare i na smišljanje originalnih recepata koji su i ponijeli njegovo ime. Za glasovite kremšnite bez sumnje ste već čuli, a za kotlete?

  • 60 min
  • Jednostavno
Samoborski kotleti

Sastojci

Priprema

  1. Kotlete zarežite po rubovima, malo istucite, posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
  2. Ispecite ih tako da dobiju rumenu boju, te ih izvadite i složite u drugu posudu.
  3. Na istom ulju ispecite krumpir, narezan na velike ploške.
  4. Nasjeckani češnjak i peršin popecite na 2 žlice ulja, zalijte vodom i dodajte Vegetu. Prokuhajte i prelijte preko kotleta.
  5. Pečeni krumpir posložite oko kotleta i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.

Posluživanje: Poslužite uz salatu po želji.

Savjet: Ovo jelo pripremite neposredno prije posluživanja.

Kruh

Kruh naš svagdašnji