Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom

Kada ponestane ideja što pripremiti za ručak, piletina s umakom od četiri vrste sira, njokima i ljubičastim lukom donosi nešto novo i iznenađujuće ukusno na stol.

  • 40 min
  • Jednostavno
Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje.
  2. Ljubičasti luk očistite i narežite.
  3. U vatrostalnu posudu stavite njoke i piletinu. Po njima rasporedite luk.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem za kuhanje te prelijte preko sadržaja u posudi.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Zapečenu piletinu poslužite odmah toplu sa salatom po želji.

Savjet: Po želji po površini jela prije pečenja pospite 1-2 žlice parmezana da jelo dobije ljepšu zapečenu boju.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina