Piletina 4 vrste sira s njokima i ljubičastim lukom
- Recept by coolinarika.com -Kada ponestane ideja što pripremiti za ručak, piletina s umakom od četiri vrste sira, njokima i ljubičastim lukom donosi nešto novo i iznenađujuće ukusno na stol.

Priprema
Pileći file narežite na kocke i stavite u posudu za pečenje. Ljubičasti luk očistite i narežite. U vatrostalnu posudu stavite njoke i piletinu. Po njima rasporedite luk. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem za kuhanje te prelijte preko sadržaja u posudi. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Zapečenu piletinu poslužite odmah toplu sa salatom po želji.
Savjet: Po želji po površini jela prije pečenja pospite 1-2 žlice parmezana da jelo dobije ljepšu zapečenu boju.