Kuhana teletina s povrćem

Kako iz jednoga jela dobiti tri? Klikom na recept otkrit ćete i tu misteriju: saznajte kako od kuhane teletine s povrćem proizvesti glavno jelo, prilog i juhu! Jednostavno, zar ne?

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Kuhana teletina s povrćem

Sastojci

  • 150 g mrkve
  • 50 g korijena celera
  • 1 žlica Vegete
  • 80 g luka
  • 500 g svježeg kupusa
  • 1 svježa paprika
  • 1 grančica celera
  • 40 g maslaca
  • 50 g naribanog parmezana
  • 700 g teletine

Priprema

  1. Teletinu stavite u lonac, dodajte oguljenu mrkvu, celer, Vegetu i dodajte dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu.
  2. Kad sadržaj zavri, kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.
  3. Zatim dodajte luk, kupus i očišćenu papriku narezanu na četvrtine, list celera pa nastavite kuhati još 20-ak minuta.
  4. Kuhano meso izvadite i narežite na ploške.

Posluživanje: Meso poslužite s kuhanim povrćem koje ste prelili otopljenim maslacem pa sve pospite naribanim parmezanom.

Savjet: Kad izvadite meso i povrće, dobit ćete ukusnu teleću juhu.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Kuhanu teletinu ohladite u juhi, ocijedite i narežite na ploške, stisnite ih zajedno u “cijeli komad” i dobro zapakirajte. Juhu procijedite i zamrznite zasebno u vrećici. Odmrzavanje: Meso odmrznite u ambalaži i zagrijte u odleđenoj juhi.Trajnost: do 60 dana.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži