Podravka

Kukuruzno brašno

Kukuruzno brašno

Užička projara

Pogača od kukuruznog brašna “obogaćena” sirom, kajmakom i čvarcima poslužuje se topla za doručak ili predjelo, ili hladna uz jogurt, mlijeko, čaj, ali i pivo. Postoji i vegetarijanska varijanta s tofuom umjesto čvaraka.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Užička projara

Sastojci

  • 4 jaja
  • 250 g svježeg masnijeg sira
  • 130 g kajmaka
  • 200 g narezanih čvaraka
  • 2 žličice soli
  • 750 g Kukuruznog brašna Podravka
  • 150 ml vruće vode
  • 2 žlice ulja

Priprema

  1. Jaja, sir, kajmak, narezane čvarke i sol dobro promiješajte i dodajte brašno. Tijesto umijesite dodajući mu vruću vodu.
  2. U namazanu tepsiju stavite pripremljeno tijesto, koje ste prstima razvukli.
  3. Tijesto narežite na kocke i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 20-25 minuta.
  4. Pred kraj pečenja projaru zalijte uljem i još pecite dok ne porumeni.

Posluživanje: Projaru poslužite uz sezonsku salatu.

Savjet: Prilikom dodavanja vode pazite da tijesto ne bude prečvrsto.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 869 kcal / 3.632 kJ
Masti 35,98 g
Ugljikohidrati 97,37 g
Vlakna 16,75 g
Bjelančevine 40,42 g
Sol 3,62 g
Vitamin A 1.563,51 μg
Vitamin D 24,93 μg
Vitamin E 5,13 mg
Niacin 8,24 mg
Kalij 482,99 mg
Kalcij 284,31 mg
Fosfor 682,36 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom