Gorički kotlet

Pripremite kotlete u umaku s goričkim krumpirom ili širokim rezancima, a uz umak od crnog vina ovo jelo će biti neodoljivo.

  • 45 min
  • Jednostavno
Gorički kotlet

Sastojci

Za umak

Za umak

  • 60 g suhih šljiva

Za umak

  • 100 ml crnog vina

Za umak

  • 150 g grožđa

Priprema

  1. Kotlete malo posolite, popaprite, uvaljajte u kukuruzno brašno (samo s jedne strane), a zatim pobrašnjenu stranu stavite na zagrijanu mast.
  2. Kotlete pecite na zagrijanoj masti dok ne porumene s obje strane. Pečene kotlete izvadite na topli tanjur.
  3. Sadržaj vrećice Fant umaka uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhajte 3 minute na laganoj vatri neprestano miješajući.
  4. Na preostalu masnoću od kotleta dodajte suhe šljive i kratko popržite, vratite, prelijte pripremljenim Fantom za lovački umak i sve zajedno dalje pirjajte na umjerenoj vatri.
  5. Pri kraju pirjanja dodajte vino i očišćene bobe grožđa.

Posluživanje: Poslužite kotlete u umaku s goričkim krumpirom ili širokim rezancima.

Savjet: Koristite bobice stolnog grožđa bijelog ili crvenog.

Tjestenina

Svestrana Talijanka