Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Juha od krumpira s gljivama

Ako je jedina jestiva stvar koju želite donijeti iz šume košarica gljiva, vjerojatno ste vegetarijanac. “Šumsko meso” kvalitetom konkurira životinjskom, a okusom ga čak i nadmašuje, posebno ako ga pripremite na juhu.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
  • 6 osoba
Juha od krumpira s gljivama

Sastojci

Za posluživanje

  • 100 ml vrhnja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte gljive narezane na četvrtine i suhe vrganje, koje ste prethodno 10-ak minuta močili u hladnoj vodi.
  2. Pirjajte oko 10 minuta, a zatim umiješajte oguljeni krumpir narezan na kockice. Dodajte Vegetu, papar i dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu.
  3. Nastavite kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta. Umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, dodajte vino i kuhajte još oko 2 minute.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet: Uz ovu juhu izvrsno će prijati popečene kockice kruha.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 215 kcal / 899 kJ
Masti 9,42 g
Ugljikohidrati 25,77 g
Vlakna 5,14 g
Bjelančevine 6,82 g
Sol 1,67 g
Vitamin A 362,95 μg
Vitamin D 70,74 μg
Vitamin C 19,93 mg
Niacin 6,69 mg
Kalij 930,30 mg
Kalcij 73,50 mg
Fosfor 164,27 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola