Kukuruzna zlevanka s makom
- Recept by coolinarika.com -Ovaj starinski kolač kontinentalne Hrvatske nikako ne treba zaboraviti! Zagorska je zlevanka jednostavna, a ova međimurska obogaćena je slatkim nadjevom od maka.

Priprema
Kvasac razmutite u malo mlijeka, u koje ste dodali žličicu šećera, i ostavite da se diže oko 5 minuta. Kukuruzno i oštro brašno pomiješajte, dodajte šećer, sol, ulje, jaja, mlijeko, vrhnje, limunovu koricu i dignuti kvasac, promiješajte i ostavite stajati 15 minuta. Mak sameljite, šećer i vanilin šećer pomiješajte i prelijte vrelim mlijekom. Polovicu dignute smjese rasporedite po nauljenoj tepsiji (vel. 22×36 cm), rasporedite pripremljeni mak i pokrijte ostatkom tijesta. Tijesto prelijte vrhnjem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45 minuta.
Posluživanje: Poslužite posuto šećerom u prahu.
Savjet: Zlevanku možete poslužiti toplu, ali i hladnu.