Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat

Čokoladna mousse torta s narančom

Čokolada oduvijek zauzima posebno mjesto u svijetu slastica, a s aromom naranče, čokoladna mousse torta postaje jedinstven i osvježavajući desert.

  • 35 min
  • Jednostavno
Čokoladna mousse torta s narančom

Sastojci

Za mousse

Za ganache

  • 100 g slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g čokolade
  • 60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka

Priprema

  1. Od Choco LOLsa odvojite 20 g za ukrašavanje, a ostatak usitnite u električnoj sjeckalici.
  2. Mljevenim Choco LOLsima s narančom i keksima dodajte kakao, navlažite mlijekom i dobro promiješajte.
  3. Dodajte otopljeni maslac, lješnjake, promiješajte i ravnomjerno rasporedite u kalup za torte Ø 22 cm.
  4. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
  5. Za mousse kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite naranča šećer, zatim sadržaj vrećice Dolcela moussea i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom te na kraju umiješajte mascarpone i naranča šećer.
  6. Mousse kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu i poravnajte. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja ili barem 1 sat.
  7. Ohlađenu tortu pospite krupno sjeckanim lješnjacima i na sredini ukrasite Choco LOLsima naranča.
  8. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i maknite s vatre. Natrganu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem te miješajte da se čokolada otopi i postane kremasta.

Posluživanje: Prije posluživanja, odrežite komad torte i prelijte ganacheom.

Savjet: Tortu možete i po cijeloj površini preliti ganacheom i ohladiti, a prije posluživanja posuti lješnjacima i ukrasiti Choco LOLsima naranča.

Natur

Po receptu majke prirode