Piletina s tjesteninom iz pećnice

Obožavatelje tjestenine osvojit će piletina s tjesteninom iz pećnice, a kremasta tekstura ovog jela tek mu je jedna od slasnih karakteristika. Nije li vas ipak brokula osvojila na prvu, izaberite povrće koje odgovara vašem ukusu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Piletina s tjesteninom iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite pod mlazom vode.
  2. Stavite je u nauljenu posudu za pečenje.
  3. Cvjetove brokule odvojite i blanširajte.
  4. Pileći file narežite na kocke i kratko popecite na zagrijanom ulju.
  5. Piletinu i brokulu rasporedite po tjestenini.
  6. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko sadržaja.
  7. Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Posluživanje: Zapečenu piletinu i tjesteninu poslužite toplu, sa salatom po želji.

Savjet: Osim brokule, možete koristiti drugo povrće kao bob, brokulu...

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont