Piletina s povrćem iz pećnice
- Recept by coolinarika.com -Mogli bismo zapečenu piletinu s povrćem nazvati klasikom ili nedjeljnim ručkom, a obogatimo li je s Fantom za piletinu 4 vrste sira, dobit ćemo intenzivniji i puniji okus ovog jednostavnog jela.

Priprema
Na zagrijano ulje u tavi stavite sitno narezani poriluk i kratko popecite na jačoj vatri. Dodajte na kocke narezanu tikvicu i nastavite peći uz miješanje. Na kraju dodajte piletinu narezanu na štapiće i sve zajedno kratko popecite. Sastojke premjestite u vatrostalnu posudu ili ostavite u istoj ako može ići u pećnicu. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i vrhnjem te prelijte preko mesa s povrćem. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Posluživanje: Zapečenu piletinu poslužite s kuhanom rižom i pospite narezanim koprom.
Savjet: Poriluk prerežite po dužini i svaku polovicu dobro isperite, a zatim sitno narežite.