Ričet

Fanovi ričeta jednako su rijetki kao i oni koji su na makrobiotiku prešli zbog odličnog okusa! Ipak, dajte mu još jednu priliku u obliku hranjivog variva s povrćem i suhom vratinom! Hoće li ovaj put zadovoljiti vaš zahtjevni ukus? Javite nam!

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Ričet

Sastojci

  • 100 g Graha crvenog Podravka
  • 200 g ječmene kaše
  • 50 ml ulja
  • 100 g krumpira
  • 150 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica Vegete
  • list Vegeta Maestro lovora
  • 300 g suhe vratine (ili rebra)
  • 40 g luka

Priprema

  1. Ječmenu kašu i grah dan ranije namočite i odvojeno skuhajte. Isto učinite i sa suhim mesom.
  2. Na ulju popecite nasjeckani luk, korjenasto povrće narezano na kockice, te pirjajte podlijevajući vodom oko 10 minuta.
  3. Nakon toga dodajte krumpir narezan na kockice, list lovora i nastavite s pirjanjem dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte ocijeđeni kuhani grah, ječmenu kašu, Vegetu, te suho meso zajedno s juhom u kojoj je ono kuhano.
  5. Po potrebi dolijte još toliko vode da prekrije sadržaj u loncu i sve zajedno kuhajte još desetak minuta.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet: Prije posluživanja u jelo možete dodati 2-3 žlice jabučnog octa.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Ričet pripremite do kraja. Ohladite ga, a meso odvojite od kostiju i narežite na manje dijelove. Rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Posude ili vrećice s ričetom nakratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuti ričet odvojio od stijenki. Zatim ga prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Na kraju dodajte svježe nasjeckani peršin.Trajnost: 90 dana.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom