Ričet
- Recept by coolinarika.com -Fanovi ričeta jednako su rijetki kao i oni koji su na makrobiotiku prešli zbog odličnog okusa! Ipak, dajte mu još jednu priliku u obliku hranjivog variva s povrćem i suhom vratinom! Hoće li ovaj put zadovoljiti vaš zahtjevni ukus? Javite nam!

Priprema
Ječmenu kašu i grah dan ranije namočite i odvojeno skuhajte. Isto učinite i sa suhim mesom. Na ulju popecite nasjeckani luk, korjenasto povrće narezano na kockice, te pirjajte podlijevajući vodom oko 10 minuta. Nakon toga dodajte krumpir narezan na kockice, list lovora i nastavite s pirjanjem dok povrće ne omekša. Dodajte ocijeđeni kuhani grah, ječmenu kašu, Vegetu, te suho meso zajedno s juhom u kojoj je ono kuhano. Po potrebi dolijte još toliko vode da prekrije sadržaj u loncu i sve zajedno kuhajte još desetak minuta.
Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet: Prije posluživanja u jelo možete dodati 2-3 žlice jabučnog octa.Ovo možete i zamrznutiZamrzavanje: Ričet pripremite do kraja. Ohladite ga, a meso odvojite od kostiju i narežite na manje dijelove. Rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite.Odmrzavanje: Posude ili vrećice s ričetom nakratko uronite u vruću vodu kako bi se zamrznuti ričet odvojio od stijenki. Zatim ga prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Na kraju dodajte svježe nasjeckani peršin.Trajnost: 90 dana.