Domaća čokolada
- Recept by coolinarika.com -Svaki proizvođač ima svoj tajni dodatak koji njegovoj čokoladi daje jedinstvena svojstva. Otkrit ćemo vam tajnu pripremanja domaće čokolade kojom ćete u svakom trenutku moći zadovoljiti potrebu za jednom kockicom dobrog raspoloženja.

Priprema
Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac. Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca. Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm. U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.
Posluživanje: Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.
Savjet: Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.