Domaća čokolada

Svaki proizvođač ima svoj tajni dodatak koji njegovoj čokoladi daje jedinstvena svojstva. Otkrit ćemo vam tajnu pripremanja domaće čokolade kojom ćete u svakom trenutku moći zadovoljiti potrebu za jednom kockicom dobrog raspoloženja.

  • 20 min
  • Srednje zahtjevno
Domaća čokolada

Sastojci

  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 100 ml vode
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • 200 g maslaca
  • 250 g mlijeka u prahu
  • 100 g kakaa u prahu
  • bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…
  • 400 g šećera

Priprema

  1. Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.
  2. Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
  3. Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
  4. U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.

Posluživanje: Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

Savjet: Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje