Panama torta

Jedna od najukusnijih torta na svijetu! (Ispričavam se zbog totalne subjektivnosti, ali upravo je ova torta u mojem domu ponos kuće, već nekoliko generacija!) Preporučujem konzumirati hladnu!

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Panama torta

Sastojci

Za biskvit

  • 150 g šećera
  • 70 g čokolade ili 60 g kakaa
  • 150 g oraha
  • 50 g krušnih mrvica
  • rum
  • 7 jaja

Za kremu

Za posipavanje

  • 60 g mljevenih oraha

Priprema

  1. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte (dok smjesa ne udvostruči volumen).
  2. Dodajte zatim omekšanu čokoladu, mljevene orahe, u rumu namočene mrvice i snijeg od bjelanjaka.
  3. Sve lagano pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Tortu ohladite i prerežite napola.
  4. Za kremu pjenasto umiješajte maslac i šećer, dodajte omekšanu čokoladu, vanilin šećer, jaja i kavu te izmiješajte glatku kremu.
  5. Listove torte premažite dijelom kreme, a ostatkom kreme cijelu tortu.

Posluživanje: Tortu pospite mljevenim orasima te dodatno ukrasite rastopljenom čokoladom.

Savjet: Za čokoladne ukrase možete napraviti stožac od pek-papira na čijem vrhu napravite mali otvor. Tako ćete vrlo lako ukrasiti tortu otopljenom čokoladom.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh