Panama torta
- Recept by coolinarika.com -Jedna od najukusnijih torta na svijetu! (Ispričavam se zbog totalne subjektivnosti, ali upravo je ova torta u mojem domu ponos kuće, već nekoliko generacija!) Preporučujem konzumirati hladnu!

Priprema
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte (dok smjesa ne udvostruči volumen). Dodajte zatim omekšanu čokoladu, mljevene orahe, u rumu namočene mrvice i snijeg od bjelanjaka. Sve lagano pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Tortu ohladite i prerežite napola. Za kremu pjenasto umiješajte maslac i šećer, dodajte omekšanu čokoladu, vanilin šećer, jaja i kavu te izmiješajte glatku kremu. Listove torte premažite dijelom kreme, a ostatkom kreme cijelu tortu.
Posluživanje: Tortu pospite mljevenim orasima te dodatno ukrasite rastopljenom čokoladom.
Savjet: Za čokoladne ukrase možete napraviti stožac od pek-papira na čijem vrhu napravite mali otvor. Tako ćete vrlo lako ukrasiti tortu otopljenom čokoladom.