Reform torta

Ne znamo odakle joj takvo revolucionarno ime, ali znamo što se pod njim krije: neodoljiva kremasta torta koja se sastoji od najfinije čokoladne kreme te hrskavih kora od oraha koje krckaju pod zubima.

  • 90 min
  • Složeno
Reform torta

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

  • 10 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 3 rebra čokolade
  • 250 g maslaca
  • 3 žlice jake crne kave

Priprema

  1. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno. Od dobivene smjese ispecite 4-5 okruglih listova (na 180°C oko 20 minuta) i ostavite ih hladiti.
  2. Za kremu žumanca izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
  3. Skinite je sa štednjaka, dodajte kavu i stavite hladiti. Pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu.
  4. Ispečene listove premažite kremom, složite jedan na drugi, pa tortu i izvana premažite kremom.

Posluživanje: Kada je torta gotova, ohladite je i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Savjet: Umjesto čokolade za kuhanje možete upotrijebiti kakao u prahu.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima