Odresci Barun Trenk

Sočni odresci Barun Trenk odličan su izbor za prigode kada slažemo poseban meni. Odrezak punjen ajvarom, jajima i kulenom, pirjan u ukusnom umaku od gljiva malo koga može ostaviti ravnodušnim.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Odresci Barun Trenk

Sastojci

Za umak:

Priprema

  1. Odreske potucite da postanu tanki, pospite žličicom Vegetom i mljevenim crnim paprom.
  2. Premažite ih ajvarom pa na svaki stavite dvije ploške kulena i dvije četvrtine kuhanog jaja. Savijte ih sa strane pa zatim zarolajte (kao burito) i krajeve pričvrstite čačkalicama.
  3. Stavite odreske na zagrijano ulje i popržite sa svake strane. Izvadite ih na tanjur, stavite sa strane i pokrijte folijom.
  4. Na istu tavu dodajte još malo ulja, narezane šampinjone i kratko popecite. Vratite meso i zalijte s oko 250 ml vode te pirjajte poklopljeno 15-ak minuta, dok meso ne omekša.
  5. Dodajte Vegetu, crni papar i Gussnel razmućen u vrhnju i malo vode. Kuhajte još 3 – 5 minute.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz pire, krokete ili koji drugi prilog.

Savjet: Svinjske odreske možete zamijeniti telećim ili junećim odrescima.

Tjestenina

Svestrana Talijanka