Pileći ražnjići s povrćem

Dugi topli ljetni dani, vesela druženja uz roštilj, pileći ražnjići s povrćem i pivo najbolja su moguća simbioza. Ukoliko nešto od toga nedostaje, ne brinite i držite se pilećih ražnjića jer – bez ostalog se može. Izazivamo vas da provjerite.

  • 45 min
  • Jednostavno
Pileći ražnjići s povrćem

Sastojci

  • 200 g svježe crvene paprike
  • 500 g pilećih fileta
  • 1 žlica Vegete Natur za piletinu
  • 4 - 5 žlica ulja
  • 200 ml tamnog piva
  • 200 g šampinjona
  • 100 g mladog luka
  • 100 g tikvica

Priprema

  1. Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite Vegetom Natur za piletinu.
  2. Opranu papriku očistite od sjemenki pa je isto tako narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke.
  3. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promiješajte.
  4. Meso s povrćem pokrijte i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće.
  5. Rešetku za roštilj ili tavu premažite uljem i dobro zagrijte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.

Posluživanje: Uz tople ražnjiće poslužite zelenu salatu.

Savjet: Šampinjoni će zadržati lijepu boju i izgled ako ih prije pečenja dobro osušite.

Gulaš

Inspirirani tradicijom