Pileći ražnjići s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Dugi topli ljetni dani, vesela druženja uz roštilj, pileći ražnjići s povrćem i pivo najbolja su moguća simbioza. Ukoliko nešto od toga nedostaje, ne brinite i držite se pilećih ražnjića jer – bez ostalog se može. Izazivamo vas da provjerite.

Priprema
Pileće filete narežite na kockice, stavite u dublju zdjelu i pospite Vegetom Natur za piletinu. Opranu papriku očistite od sjemenki pa je isto tako narežite na kockice. Bijeli dio očišćenog mladog luka narežite na veće komade, oprane šampinjone na četvrtine, a tikvice na kocke. Narezano povrće malo posolite, dodajte piletinu, zalijte pivom i sve dobro promiješajte. Meso s povrćem pokrijte i ostavite stajati na hladnome mjestu oko 30 minuta, a zatim nanižite na drvene štapiće za ražnjiće. Rešetku za roštilj ili tavu premažite uljem i dobro zagrijte. Pripremljene ražnjiće pecite sa svih strana dok ne postanu zlatnožuti.
Posluživanje: Uz tople ražnjiće poslužite zelenu salatu.
Savjet: Šampinjoni će zadržati lijepu boju i izgled ako ih prije pečenja dobro osušite.