Kuhana teletina s umakom od rajčice

Preferirate li domaću hranu nad kupovnim gotovim kašicama, kuhana teletina s umakom od rajčice bit će dobrodošlim prilogom raznovrsnosti prehrane vašeg desetomjesečnog djeteta.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Kuhana teletina s umakom od rajčice

Sastojci

  • 120 g mrkve
  • 60 g korabice
  • 60 g krumpira
  • 250 ml vode
  • 10 g riže
  • 100 ml Passate Podravka
  • 1 žlica ulja
  • ½ žličice šećera
  • 100 g teletine

Priprema

  1. Oprano meso stavite u hladnu vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, a zatim dodajte očišćeno povrće.
  2. Kada meso i povrće omekšaju, izvadite ih iz juhe te ukuhajte opranu rižu. U gotovu juhu dodajte 1 mrkvu narezanu na kolutiće.
  3. Preostalo povrće usitnite u električnoj sjeckalici uz dodatak 3 žlice juhe i 1 žlice ulja. U posudu ulijte kašu od povrća, dodajte passatu i šećer pa sve kratko prokuhajte.

Posluživanje: Umak od rajčice poslužite uz kuhano meso i pire od krumpira.

Savjet: Jelo je prikladno već za djecu od 10 mjeseci.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh