Kuhana teletina s umakom od rajčice
- Recept by coolinarika.com -Preferirate li domaću hranu nad kupovnim gotovim kašicama, kuhana teletina s umakom od rajčice bit će dobrodošlim prilogom raznovrsnosti prehrane vašeg desetomjesečnog djeteta.

Priprema
Oprano meso stavite u hladnu vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, a zatim dodajte očišćeno povrće. Kada meso i povrće omekšaju, izvadite ih iz juhe te ukuhajte opranu rižu. U gotovu juhu dodajte 1 mrkvu narezanu na kolutiće. Preostalo povrće usitnite u električnoj sjeckalici uz dodatak 3 žlice juhe i 1 žlice ulja. U posudu ulijte kašu od povrća, dodajte passatu i šećer pa sve kratko prokuhajte.
Posluživanje: Umak od rajčice poslužite uz kuhano meso i pire od krumpira.
Savjet: Jelo je prikladno već za djecu od 10 mjeseci.