Vodeni žličnjaci s jajima
- Recept by coolinarika.com -Stara, ponovo otkrivena jela najčešće su vrlo ugodna i ukusna iznenađenja. Pogotovo pripremaju li se jednostavno poput ovih žličnjaka. Malen i ukusan obrok i ukućani i gosti brzo će prihvatiti kao – specijalitet.

Priprema
U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, sol i vodu. Sve dobro izmiješajte i izradite glatko tijesto električnom mješalicom ili lupajući kuhačom. Tijesto ostavite neka malo odstoji. Zatim malom žlicom pravite žličnjake i ukuhajte ih u slanoj kipućoj vodi u koju ste stavili žlicu ulja. Kuhajte ih oko 15 minuta, a zatim procijedite. Sada pripremite mješavinu od jaja, vrhnja, mlijeka, Gussnela i Vegete. A zatim u tavi na ugrijanom ulju lagano popecite nasjeckani luk, dodajte žličnjake i dobro zagrijte. Sve prelijte pripremljenom mješavinom od jaja i miješajući ostavite na vatri da se preljev malo zgusne. Zatim popaprite i pospite peršinom.
Posluživanje: Ovako pripremljene žličnjake poslužite kao mali obrok ili laganu večeru uz salatu po izboru.
Savjet: Kuhani vodeni žličnjaci uvijek su dobrodošao prilog uz paprikaš ili gulaš.Kako bi se žličnjaci ravnomjerno skuhali potrebna je vještina i brzina u njihovu oblikovanju. Ako tome niste vični možete ih kuhati u manjim količinama više puta.