Riža u shiitake umaku

Ljubitelji gljiva, aromatičnih okusa, lagane hrane i brzog života – ovo je jelo za vas! Nakon što prvi put skuhate rižu u shiitake umaku, postat će omiljenim dijelom tjednog repertoara vašega stola.

  • 30 min
  • Jednostavno
Riža u shiitake umaku

Sastojci

  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 300 g riže

umak

  • 150 g shiitake gljiva
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 50 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žličice Vegete
  • svježe mljeveni ili Vegeta Maestro bijeli papar

Priprema

  1. Rižu skuhajte i umiješajte nasjeckani peršin.
  2. Shiitake gljive operite i narežite na rezance. Na maslinovu ulju popecite luk, shiitake gljive, dodajte papar i pirjajte dok ne ispari sva tekućina.
  3. Zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok, Vegetu i vrhnje za kuhanje. Sve zajedno još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Shiitake umak poslužite s kuhanom rižom i zelenom salatom.

Savjet: Za pripremu umaka možete upotrijebiti više vrsta gljiva.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima