Krafne s vanilijom

Veljača je mjesec zimskih radosti, veselih maski i kraljevskih krafni. I dok veljača nastupa sama, za maske i krafne morate se pobrinuti vi. Vežite se, polijećemo na kratak tečaj pripremanja najslasnijih pokladnica.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Krafne s vanilijom

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev:

Za posipavanje:

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Kvasac izmiješajte s malo mlake vode i 2 žlice mješavine za krafne. Dobivenu smjesu ostavite 5 minuta na toplome mjestu.
  2. Mješavini za krafne dodajte dignuti kvasac, ulje, jaja, voćnu rakiju i postupno dolijevajte preostalu vodu. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji 40 minuta.
  3. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 0, 5 do 1 cm te ga režite kalupom promjera oko 8 cm. Izrezano tijesto ostavite stajati još 20 minuta.
  4. Dignute krafne pržite pokrivene poklopcem u većoj količini dobro zagrijanog ulja. Zatim ih okrenite i kratko pržite otkrivene s druge strane.
  5. Pomoću slastičarskr vrećice s nastavkom utisnite ohlađeni i razrijeđeni puding u pečene krafne.
  6. Priprema pudinga: Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Od mlijeka oduzmite 12 žlica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga, šećera i vanilin šećera te koricom limuna. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.

Posluživanje: Krafne posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Krafne možete puniti i tako da ih zarežete nožem po sredini u dubinu pa unesete puding manjom žličicom.

Gulaš

Inspirirani tradicijom