Nadjeveni svinjski file

Iznutra mljeveno a izvana cjelovito i obloženo sirom – pravo mesno jelo koje će slano-kiselo-ljutom kombinacijom oduševiti svoje govorljive zagovornike.

  • 75 min
  • Srednje zahtjevno
Nadjeveni svinjski file

Sastojci

  • 100 g kajmaka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 80 g suhe slanine
  • 50 g Paprika fileta Podravka
  • 50 g polumasnog sira
  • 100 g mljevene svinjetine
  • 1 žlica Vegete
  • 1 veći svinjski file (oko 450 g)

Priprema

  1. Očišćeni svinjski file zarežite po duljini, a zatim ga batom za meso istucite u veliki odrezak.
  2. Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu, dodajte jaje, kiselu papriku, slaninu i sir narezane na kockice, protisnuti češnjak, Vegetu i peršin pa sve dobro izmiješajte.
  3. Nadjev rasporedite na pripremljeni odrezak, zarolajte i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta.

Posluživanje: Pečenu roladu narežite na odreske, na svaki stavite žličicu kajmaka i poslužite ih uz kuhano povrće po želji.

Savjet: Rub rolade prije pečenja obavezno okrenite prema dolje.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima