Nadjeveni svinjski file
- Recept by coolinarika.com -Iznutra mljeveno a izvana cjelovito i obloženo sirom – pravo mesno jelo koje će slano-kiselo-ljutom kombinacijom oduševiti svoje govorljive zagovornike.

Priprema
Očišćeni svinjski file zarežite po duljini, a zatim ga batom za meso istucite u veliki odrezak. Mljeveno meso stavite u dublju zdjelu, dodajte jaje, kiselu papriku, slaninu i sir narezane na kockice, protisnuti češnjak, Vegetu i peršin pa sve dobro izmiješajte. Nadjev rasporedite na pripremljeni odrezak, zarolajte i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta.
Posluživanje: Pečenu roladu narežite na odreske, na svaki stavite žličicu kajmaka i poslužite ih uz kuhano povrće po želji.
Savjet: Rub rolade prije pečenja obavezno okrenite prema dolje.