Riba pečena u foliji

Ovo jednostavno i vrlo ukusno jelo odabrali smo za one koji vole ribu, a žele se hraniti zdravo i dijetalno.

  • 50 min
  • Jednostavno
Riba pečena u foliji

Sastojci

Priprema

  1. Ribu očistite, operite i narežite na odreske težine oko 200 g.
  2. Posolite ih, popaprite, pospite koprom, pa Vegetom i na kraju pokapajte limunom. Stavite ih na foliju koju ste premazali maslinovim uljem.
  3. Odozgo obilno pospite nasjeckanim peršinom i koprom, a na svaki odrezak stavite plošku limuna.
  4. Nakon toga zamotajte foliju, položite u pleh i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko pola sata.

Posluživanje: Ribu izvadite na tople tanjure i poslužite uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog od povrća.

Savjet: Nemate li svježe ribe, možete koristiti i zamrznutu, a osim odrezaka možete upotrijebiti i cijelu ribu, ali ne težu od 300 g po osobi.Ovakvom pripremom riblji se odresci ustvari kuhaju u vlastitom soku te ostaju sočni, mekani i nutritivno vrjedniji.

Paštete

Kruha i igara!