Julka šnite za našu Saru

Nisam mislila stavljati recept, jer ih na Coolinarici ima jako puno, ali na zahtjev ekipe s okupljanja u Levim Štefankima pišem onako kako sam ga napravila za tu prigodu.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Julka šnite za našu Saru

Sastojci

Za tijesto

  • 1 paket zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka

Za biskvit

  • 6 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 g čokolade u prahu
  • 80 g mljevenih oraha

Za kremu

Za posipavanje

  • šećer u prahu

Priprema

  1. Pola odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte i stavite na obrnutu stranu tepsije (32x21 cm) tako da tijesto visi preko rubova, jer će se tijekom pečenja skupiti. Tijesto nabodite vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta, odnosno do zlatne boje.
  2. Drugi dio tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju i pecite na 180 °C oko 10 minuta.
  3. Smjesu za biskvit pripremite tako da žumanjke i šećer pjenasto izmiješate, dodajte čokoladu u prahu, orahe i snijeg od bjelanjaka.
  4. Pripremljenu smjesu za biskvit izlijte preko lisnatog tijesta u tepsiji i nastavite peći još 35 minuta.
  5. Za kremu, pudingu dodajte Gussnel i nekoliko žlica mlijeka, te ga razmutite. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, dodajte šećer i umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta, a zatim smjesu ohladite.
  6. Maslac pjenasto izmiješajte pa umiješajte u ohlađeni puding.
  7. Na hladan biskvit nanesite kremu i prekrijte pečenom korom lisnatog tijesta.

Posluživanje: Kolač dobro ohladite u hladnjaku, a zatim narežite i pospite šećerom u prahu.

Savjet: Kolač narežite kao ploške ili kocke, ovisi o tepsiji u kojoj ste pripremali kolač.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja