Zapečena piletina „Alfredo“
- Recept by coolinarika.com -Ostatke ručka s pečenom ili kuhanom piletinom vrlo lako možete iskoristiti u ručku za sutra. Isprobajte recept zapečena piletina ,,Alfredo'', ostatke piletine s tjesteninom povezati će mozzarella, a okus obogatiti začini poput majčine dušice i origana.
![Zapečena piletina „Alfredo“](https://podravkaiovariations.azureedge.net/259edf6c-b997-11ed-aacb-d6e18b730dc9/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite posudu za pečenje 23 cm × 33 cm (ili slične veličine). U velikoj tavi otopite maslac. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriši. Umiješajte brašno i kratko prepržite dok ne dobije boju. Pomiješajte vodu, mlijeko, vrhnje za kuhanje i Vegetu pa lagano ulijevajte u tavu, neprestano miješajući, dok se umak ne zgusne. Umiješajte origano, majčinu dušicu i bijeli papar. Umutite parmezan i 200 g mozzarelle. Miješajte dok se sir ne otopi. U veliku zdjelu stavite tjesteninu i piletinu. Prelijte umakom i sve dobro promiješajte. Premjestite tjesteninu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite preostalom mozzarellom. Pecite nepokriveno 20 minuta, dok sir ne počne rumenjeti
Posluživanje: Ukrasite peršinom i poslužite.
Savjet: Ovo jelo ne morate peći odmah. Pripremljeno jelo u posudi za pečenje dobro omotajte plastičnom folijom, a zatim na vrh stavite sloj aluminijske folije. U zamrzivaču će trajati 3 – 4 mjeseca.