Zapečena piletina „Alfredo“

Ostatke ručka s pečenom ili kuhanom piletinom vrlo lako možete iskoristiti u ručku za sutra. Isprobajte recept zapečena piletina ,,Alfredo'', ostatke piletine s tjesteninom povezati će mozzarella, a okus obogatiti začini poput majčine dušice i origana.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Zapečena piletina „Alfredo“

Sastojci

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190 °C. Namastite posudu za pečenje 23 cm × 33 cm (ili slične veličine).
  2. U velikoj tavi otopite maslac. Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriši. Umiješajte brašno i kratko prepržite dok ne dobije boju.
  3. Pomiješajte vodu, mlijeko, vrhnje za kuhanje i Vegetu pa lagano ulijevajte u tavu, neprestano miješajući, dok se umak ne zgusne.
  4. Umiješajte origano, majčinu dušicu i bijeli papar. Umutite parmezan i 200 g mozzarelle. Miješajte dok se sir ne otopi.
  5. U veliku zdjelu stavite tjesteninu i piletinu. Prelijte umakom i sve dobro promiješajte.
  6. Premjestite tjesteninu u pripremljenu posudu za pečenje i pospite preostalom mozzarellom. Pecite nepokriveno 20 minuta, dok sir ne počne rumenjeti

Posluživanje: Ukrasite peršinom i poslužite.

Savjet: Ovo jelo ne morate peći odmah. Pripremljeno jelo u posudi za pečenje dobro omotajte plastičnom folijom, a zatim na vrh stavite sloj aluminijske folije. U zamrzivaču će trajati 3 – 4 mjeseca.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa